Sladkosti
Rýžový puding (rizógalo)
1 l mléka, 1/2 šálku rýže, 1 šálek vody, 4 lžíce kukuřičné mouky, 2 lžíce cukru, vanilka, skořice
Ve vodě uvaříme rýži, přidáme mléko (šálek mléka si necháme stranou na rozpuštění mouky) a cukr. Pravidelně mícháme a když směs začne houstnout, přidáme zbytek mléka s rozpuštěnou moukou. Mícháme, dokud nevznikne hustá směs. Podáváme v malých miskách, sypeme skořicí.
Třešňová zavařenina (kerási glykó)
1kg třešní, 1kg cukru, 1šálek vody, 1 lžička citrónové šťávy, vanilka
Třešně opereme a vypeckujeme. Vodu s cukrem a přivedeme za stálého míchánído varu. Když sirup začne houstnout, přestaneme zahřívat a přidáme třešně. Znovu uvedeme do varu. Když začne šťáva houstnout, přestaneme třešně zahřívat a přidáme citronovou šťávu a vanilku. Uchováváme ve skleněných nádobách